cases og referencer

ENERGINET.DK FIK EN MERE ROBUST STRATEGIenerginetlogo.gif

OPLEVELSEN:

Energinet.dk udarbejdede provokerende og samtidig realistiske scenarier for, hvordan fremtiden kunne tegne sig. Det har givet en større forståelse for udviklingen i omverdenen og et værktøj til at teste strategien og planlægge de rette, større investeringer i el- og gasnettet.

- Læs artiklen fra Energinet.dk's interne nyhedsblad: Energinet-scenarier-case.pdf

med kommentarer fra nogle af deltagerne:

jesperjuulandersen.jpg Jesper Juul Andersen, Planlægning

larsgjedstedsorensen.jpg Lars Gjedsted Sørensen, Systemdrift

prebenbirrpedersen.jpg Preben Birr Pedersen, Planlægning

 

OPGAVE:

At anvende scenarieanalyser som værktøj til at belyse robustheden af beslutninger i forhold til forskellige udfordringer for Energinet.dk

FORLØB:

Et scenarieforløb blev gennemført, hvor interessenter i og uden for Danmark blev involveret. Direktørkredsen og bestyrelsen blev inddraget fra starten samt i forløbet, og input via interviews fra anerkendte eksperter og ledere i energibranchen i Europa gav et solidt grundlag. En projektgruppe var med til at danne scenarierne, der blev grundigt afstemt med personer udenfor gruppen og også endeligt med direktørkredsen og bestyrelsen.

RESULTAT:

Scenarierne var med til at danne en fælles forståelse for den omverden Energinet.dk befinder sig i - og kan befinde sig i i fremtiden. Scenarierne anvendes i dag til at teste robustheden af investeringer og handlinger frem til 2030.

 

FAKTA:

Energinet.dk er en selvstændig offentlig virksomhed, der ejer den overordnede infrastruktur til el og gas og har til formål at opretholde forsyningssikkerheden for elektricitet og gas og sikre en fair konkurrence samt promovere grønne energi-løsninger.


 

Hjælp med lean i min virksomhed

Hør hvordan jeg kan hjælpe dig med at optimere din virksomhed. Det tager en time - og jeg garanterer for, at I bliver klogere.

Mødet er helt uforpligtende.